Konstituirano Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je prva sjednica Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije na kojoj je za predsjednika izabran Marijan Dominko, a za zamjenika predsjednika Krešimir Čop.
Sjednicu je otvorio i vodio do izbora predsjednika potpredsjednik Županijske skupštine Zvonimir Sabati, koji je čestitao svim izabranim u ovo savjetodavno tijelo Skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na razini Varaždinske županije.
Predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Marijan Dominko istaknuo je kako će članovi Povjerenstva već na sljedećoj radnoj sjednici razmotriti i usvojiti Poslovnik o radu i Etički kodeks te kako će svaki član svojim doprinosom i stručnim znanjem doprinijeti radu s ciljem poticanja odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, otvorenosti vlasti i odlučivanja te sprječavanja korupcije.
Podsjetimo, Županijska skupština Varaždinske županije prepoznala je korupciju kao štetnu pojavu, te je sukladno Nacionalnom programu za suzbijanje korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine osnovala Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije, u koje su imenovani vijećnici Krešimir Čop, Krešimir Horvat, Luka Zrinski, Darko Marković, Božidar Hajsok, Marijan Dominko te predstavnica Saveza samostalnih sindikata Nevenka Poljak i predstavnica Udruge za zaštitu prava potrošača Sanja Keretić.
Izvor: 
http://www.varazdinska-zupanija.hr/novosti/iz-%C5%BEupanije/konstituirano-antikorupcijsko-povjerenstvo-vara%C5%BEdinske-%C5%BEupanije/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Table of Contents

Varaždinski potrošać

Novosti

Što je novac i tko su potrošači

Što je novac i tko su potrošači  naučili su učenici trećih i četvrtih razreda Osnovne škole dr. Vinka Žganca u Vratišincu.

U okviru projekta  Djeca kao potrošači koji provodi Društvo potrošača Međimurja u partnerstvu s udrugom Varaždinski potrošač održana je u utorak 14. studenog edukativna radionica o pravima i obvezama djece kao potrošača.

“Djeca kao potrošači” u osnovnoj školi Sveta Marija

Radionica Djeca kao potrošači održana je u petak 17. studenog  u Osnovnoj školi Sveta Marija. Učenici trećih i četvrtih razreda OŠ Sveta Marija i PŠ  Donji Mihaljevec učili su što je novac, kako kupovati te kako planirati kupnju prehrambenih namirnica.

Učenici OŠ Nedelišće i ove godine učili o zaštiti prava potrošača

Nakon što su prošle godine naučili osnove prava potrošača,  projekt “Djeca kao potrošači” i ove je godine proveden u Osnovnoj školi Nedelišće. Kako smo tijekom dosadašnjih druženja i razgovora  s djecom uočili da većina učenika svakodnevno koristi mobilne uređaje, internet i računala, u okviru suradnje Društva potrošača Međimurja i HAKOM-a održana je edukativna radionica o sigurnosti djece u korištenju digitalnih tehnologija.