Novosti

Upišite se u registar NE ZOVI

Ne želite više da vas telefonom uznemiravaju trgovci nudeći vam svoje proizvode i usluge? Upišite se u registar NE ZOVI. Registar NE ZOVI besplatan je javni Registar telefonskih brojeva potrošača koji ne žele da ih trgovci kontaktiraju putem telefona ili SMS i MMS poruka u svrhu promidžbe i prodaje, a propisan je Zakonom o zaštiti potrošača.

Dovoljno je da obrazac zahtjeva podignete ovdje ili na stranici HAKOM-a

Obrazac isprintajte i popunite svojim podacima te navedite sve svoje telefonske brojeve koje želite zaštititi od neželjenih poziva. Tako popunjeni obrazac odnesite svom telefonskom operateru koji će ga aktivirati u roku od 7 dana.

Provjeru o upisu vaših brojeva u Registar možete provjeriti na stranici HAKOM-a gdje se prikazuju samo tri informacije: je li pojedini broj upisan u registar, jesu li za taj broj povučene sve prethodno date privole i vremenska oznaka kada je broj upisan u registar. Ostale informacije vezane uz broj upisan u Registar "NE ZOVI" nisu dostupne!

Za kršenje Zakona o zaštiti potrošača, odnosno kontaktiranje brojeva upisanih u Registar u svrhu promidžbe i prodaje od strane trgovaca, nadležna je tržišna inspekcija Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.