Novosti


U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta potpisani ugovori sa udrugama za zaštitu potrošača povodom provedenog Javnog natječaja o dodjeli financijske podrške udrugama za provedbu projekta „Savjetovanje potrošača“ II./2018.


U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta je održano svečano potpisivanje ugovora sa 6 udruga za zaštitu potrošača povodom provedenog Javnog natječaja o dodjeli financijske podrške udrugama za provedbu projekta „Savjetovanje potrošača“ II./2018.

Odlukom o dodjeli financijske podrške udrugama za provedbu projekta „Savjetovanje potrošača“ II./2018. od 27. lipnja 2018. odobrena je financijska podrška u ukupnom iznosu od 1.230.850,54 kuna za 6 udruga...
ObavijestSavjetovalište Varaždin neće raditi u utorak 29. svibnja 2018. godine.Konstituirano Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije


U Županijskoj palači u Varaždinu održana je prva sjednica Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije na kojoj je za predsjednika izabran Marijan Dominko, a za zamjenika predsjednika Krešimir Čop.

Sjednicu je otvorio i vodio do izbora predsjednika potpredsjednik Županijske skupštine Zvonimir Sabati, koji je čestitao svim izabranim u ovo savjetodavno tijelo Skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na razini Varaždinske županije.
Obavijest


Savjetovalište Varaždin neće raditi u petak 20.travnja 2018. godine. 

Potrošači mogu u navedeno vrijeme koristiti jedinstveni broj telefona 072 414 414.
Što znamo o digitalnom tržištu?


Građani EU se pri upotrebi internetskih alata i usluga često suočavaju s preprekama. Funkcionalno jedinstveno digitalno tržište jamči manje prepreka i više mogućnosti: građani i poduzeća moći će slobodno trgovati i stvarati inovacije. To će moći raditi na siguran i zakonit način te uz prihvatljive troškove, što će im olakšati život.
Tjedan prava potrošača u Republici Hrvatskoj


Ured danas, 08. ožujka 2018., neće raditi zbog informiranja građana koje će danas u sklopu Tjedna prava potrošača u Republici Hrvatskoj na regionalnoj i središnjoj razini održati u Čakovcu. 

Pozivamo potrošače da nam se pridruže na parkiralištu Kauflanda 14:00 – 18:00 sati.
MUKE PO OTPADU Potrebno je još puno edukacije kako bismo smanjili količinu otpada


- Zakon o održivom gospodarenju otpadom propisuje da jedinice lokalne samouprave informiraju građane u vidu javnih tribina, na mrežnim stranicama i slično kako bi bili upoznati s novim odredbama zakona i Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, ali i Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Varaždina koju je Gradsko vijeće donijelo na svojoj posljednjoj sjednici, a koje se odnose na miješani komunalni otpad, biorazgradivi otpad i ostale vrste otpada - napomenuo je Damir Habijan, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća i gradskog odbora HDZ-a, na javnoj tribini koju je varaždinski HDZ organizirao u četvrtak u Park Boutique Hotelu, uz sudjelovanje predstavnika tvrtke Čistoća, Sanje Keretić iz Udruge za zaštitu prava potrošača "Varaždinski potrošač" i brojnih građana.
U Europskoj uniji ne smije postojati zemlja s "potrošačima druge klase"


Strasbourg, 14. studenoga 2017. - Europski je parlament na svojoj plenarnoj sjednici danas usvojio Uredbu Europskog parlamenta i Vijeća o suradnji između nacionalnih tijela odgovornih za provedbu zakona o zaštiti potrošača kojom će se potrošači bolje zaštiti od prijevara, a ujedno i dati veće ovlasti nadležnim tijelima za otkrivanje i zaustavljanje kršenja zakona o zaštiti potrošača.